Skip to main content

Local Resources – Netherlands

Disclaimer for External Links and References: The authors of BLUE C platform learning contents hereby expressly declare that at the time the contents were developed no illegal content was discernible on the linked pages included in the materials (external links and references). The authors have no influence on the current and future design, content or authorship of the linked pages and therefore they hereby expressly distance themselves from all contents of all linked pages that were changed after the link was set. The European Commission’s support ┬á for the BLUE C project does not constitute an endorsement of the platform contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any ┬á use which may be made of the information contained therein.

your ecosystem

 • De blauwe economie in Nederland (sdgnederland.nl)
  Een informatief stuk over de implementatie van de Blauwe Economie met betrekken tot Nederland en haar kustgebied. Het geeft enkele voorbeelden van internationale samenwerkingen op gebied van de Blauwe Economie. Verder verwijst het stuk door naar een rapport over toekomstig internationaal samenwerkingsbeleid dat zich richt op duurzame ontwikkeling van de Blauwe Economie van de Noordzee.
 • een duurzame blauwe economie in de Europese Unie ontwikkelen (europa.eu)
  Overzicht van Europese beleidsontwikkelingen binne het Kader van de Blauwe Economie. Het is een mededeling waarin ambities worden uitgesproken om de Kust- en Zeegebieden van Europa te waarborgen als onderdeel van de Green Deal, waarbij Europese fondsen ook in hun toekomstige investeringen indicatoren voor duurzaamheid en bevordering van de Blauwe Economie prioriteit zullen geven.
 • De ‘blauwe economie’ moet veel diverser worden – WUR
  Het artikel van Wageningen University of Research bespreekt knelpunten in wereldwijde voedselvoorzieningen en de rol van visvangst in de wereldwijde voedselvoorziening. Het artikel bespreekt het dilemma tussen de groeiende wereldbevolking en de verdeling van visvangst en aquacultuur. Ook worden er knelpunten besproken voor duurzame ontwikkelingen in de visserij-sector, en eventuele oplossingen hiervoor.
 • De duurzame Blauwe Economie: disruptieve innovaties die de wereld zullen redden – Richard van Hooijdonk Blog
  Het Blog geeft algemene informatie het belang van goed onderhoud en bescherming van de oceanen. Verder bespreekt het artikel belangrijke innovaties binnen de ‘BlueTech’ sector die een grote impact hebben op duurzame ontwikkelingen binnen de Blauwe Economie.

Financial Savvy

 • Fintech kansen voor het mkb | KVK
  Het artikel van de Kamer van Koophandel geeft een korte samenvatting over verschillende oplossingen voor mkb’s en ondernemers voor hun betalingssystemen.

Public Procurement

green approach

 • Blauwe economie in Nederland (bonaciklo.nl)
  Het artikel geeft informatie over het ontstaan van The Blue City in Rotterdam, waar bedrijven in een centrale locatie werken aan initiatieven die bijdragen aan de Blauwe Economie. Het artikel hierbij voorbeelden van succesvolle initiatieven en beschrijft het verschil tussen de Blauwe Economie en de Groene Economie.
 • Blauw toerisme | De Blauwe Cluster
  De Blauwe Cluster is een organisatie die innovatieve projecten cre├źert die bijdragen aan innovatie binnen het domein van de Blauwe Economie met een focus op toerisme. De bron bespreek mogelijkheden voor nieuwe toeristische activiteiten die bijdragen aan de Blauwe Economie, waar maximale ecologische bescherming van de bestemmingen centraal staan.

Digital Marketing & Online Presence

 • Zo maak je een digitale marketingstrategie – Kinsta┬«
  Het artikel beschrijft hoe je een effectieve en kwalitatieve digitale marketingsstrategie ontwerpt voor je eigen bedrijf. Hierbij worden tips en best-practices gegeven. Verder wordt er doorverwezen naar nuttige platformen met gratis proefperiodes om de strategie kosteloos te kunnen starten.